OKEA-Grunder, Ola Borten Moe
OKEA-Grunder, Ola Borten Moe

OKEA kaprer OED's letesjef

Publisert

Tungvekterne strømmer til oljeselskapet.

Sjefen for leteseksjonen i Olje- og energidepartementet (OED), Espen Anton Myhra, begynner i det nyoppstartede oljeselskapet Okea, det melder avisen Adressa.

Myhra har vært ansatt i OED siden 2001 og ble avdelingsdirektør i 2005. Han skal nå ha ansvaret for forretningsutvikling, og uttaler til Adresseavisen at han sa opp stillingen i OED 30. mai, og på dette tidspunktet ble frigjort fra sine oppgaver der.

Tungvektere fra oljen startet selskap

I mai meldte enerWE at tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) og tidligere Det norske-sjef Erik Haugane gikk sammen for å starte oljeselskapet Okea med hovedkontor i Trondheim. De to tok med seg Anton Tronstad og Knut Evensen, begge med bakgrunn fra oljebransjen, og hentet inn startkapital på over én milliard kroner.

Navnet på selskapet (OKEA) representerer initialene i fornavnene til de fire grunderne.

Mindre funn er også funn

Ola Borten Moe uttalte til Adresseavisen i mai at han mener en forenklet forretningsmodell kan snu opp-ned på oljemarkedet innenlands.

Det er veldig mange funn på norsk sokkel som ikke blir bygd ut, men som vi vet fins der. Vi tror vi kan gjøre ting enklere, billigere og kanskje introdusere nye forretningsmodeller som vil skape verdier både for selskapet og samfunnet.

De fire grunderne mener de kan effektivisere utvinning av mindre funn på norsk sokkel. Strategien er å kjøpe seg inn i, eller søke om lisenser hos påviste funn. Med-grunder Erik Haugane uttalte til DN i mai at selskapet ser på urørte felt som en gullgruve.

Vi skal være et selskap som først om fremst skal gå inn i de beste av de ikke utbygde prosjektene. Det er størrelser på 50 til 100 millioner fat, og som til nå ikke er bygget ut.

Ansetter 15 til i 2016 

Okea henter også Dag Eggan, som blir HMS-direktør i selskapet. Eggan har hatt stillinger som HMS-ansvarlig i både Statoil, Ocean Rig og Sevan Drilling.

Medgründer og tidligere Det norske-sjef, Erik Haugane, uttaler til Trondheimsavisen med at Okea vil ha minst 15-20 ansatte i løpet av 2016.

Powered by Labrador CMS