Arbeidsministeren ser på strengere tilsyn av oljeselskapene

Publisert

Etter en rekke hendelser på Goliat-plattformen ber arbeidsminister Anniken Hauglie (H) om et møte med direktøren for Petroleumstilsynet for å diskutere sikkerheten i oljebransjen.

– Jeg vil diskutere med Petroleumstilsynet om det har verktøykassen det trenger for å kunne utøve og håndheve tilsyn på en god måte. Mannskapet som reiser ut på plattformene, og familiene deres skal være trygge på at sikkerheten settes først, sier Hauglie til Dagens Næringsliv.

Det har vært 13 hendelser på Goliat-plattformen på et halvt år, og så sent som sist fredag førte strømbrudd til evakuering. Fagforeningen Safe har beskyldt oljeselskapet Eni får å stå for en «bajaskultur».

Haugli mener opplysningene om feilene på plattformen er urovekkende, og mener det er grunn til å spørre seg om systemet med et tillitsbasert tilsyn er under press. Hun har derfor invitert direktør Anne Myhrvold i Petroleumstilsynet til departementet for å orientere om «Goliat spesielt og utviklingen av sikkerheten generelt i bransjen».

– Jeg ønsker å diskutere med henne om det er behov for å gjennomføre tilsyn på en annen måte, og om det er behov for et annet regelverk, sier Hauglie.

Tilsynet har tidligere advart mot svekket sikkerhet som følge av kuttene i oljebransjen.

Powered by Labrador CMS