Oljerør bombet av opprørere sør i Nigeria

Publisert

En Shell-operert oljerørledning i det oljerike Nigerdeltaet er angrepet av nigerianske opprørere, ifølge lokalbefolkningen.

– Hendelsen inntraff ved 1-tiden natt til mandag nær Odimodi, og eksplosjonen fikk leilighetene i området til å riste i en enorm ildkule, sier den lokale beboeren Endoro Newworld.

En annen lokal beboer forteller at ledningen også var et mål for bombing den 22. juli, og sier at lokalsamfunnet er skuffet over at de lyktes denne gangen.

Den nederlandsk-britiske oljegiganten Shell kunne ikke umiddelbart bekrefte angrepet. Foreløpig er det ikke meldt om noen skader på verken personer eller eiendom, og ingen spesifikke grupper har heller påtatt seg ansvaret for eksplosjonen.

Gruppa The Niger Delta Avengers (NDA) har påtatt seg ansvaret for en serie lignende angrep siden februar. De har rammet det statlige oljeselskapet Nigerian National Petroleum Corporation, samt de internasjonale gigantene Shell, Chevron, Exxon og Eni.

Angrepene har redusert oljeproduksjonen i Nigeria, som allerede sliter grunnet lave råoljepriser. Inflasjonen for den nigerianske nairaen nærmer seg det høyeste nivået på elleve år.

Powered by Labrador CMS