Oslo  20130605.Skipsreder John Fredriksen p TradeWinds-festen p seilskuten Christian Radich i Oslo onsdag kveld.Foto: HÂkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20130605.Skipsreder John Fredriksen p TradeWinds-festen p seilskuten Christian Radich i Oslo onsdag kveld.Foto: HÂkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Analytikere har tro på Seadrill etter restruktureringen

Publisert

Analytikere tror prosessen med restruktureringen av Seadrill vil ta opptil tolv måneder, og at selskapet vil være en god investering etter det.

– Jeg tipper prosessen tar seks til tolv måneder. Det blir det opp til en dommer å bestemme, sier aksjeanalytiker Lukas Daul til Dagens Næringsliv.

Restruktureringen foregår innenfor «chapter 11" i konkurslovene i USA. Begrepet betegner at et selskap går konkurs, men omhandler også retten til å søke reorganisering av selskapets verdier, skriver avisen.

Det John Fredriksen-eide oljeboringsselskapet leverte tirsdag inn en søknad om konkursbeskyttelse til en domstol i Texas, sammen med den etterlengtede restruktureringsplanen. Planen omfatter 97 prosent av selskapets långivere.

Natt til torsdag bekreftet Seadrill at retten har innvilget søknaden. Selskapet har til hensikt å oppfylle sine forpliktelser og forventer at virksomheten vil være uavbrutt gjennom restruktureringsprosessen, heter det i en pressemelding.

I tillegg til ny kapital, innebærer avtalen at gjeld blir omgjort til aksjer og at gjeldsforfall utsettes.

– Dagens aksjonærverdier er for alle praktiske formål borte, men nye Seadrill kan bli en interessant øvelse å putte penger i, sier Truls Olsen i Fearnley Securities, og legger til at markedet kan bedre seg raskere enn det mange tror.

– Når man legger restruktureringsplanen til grunn, vil Seadrill være et tiltrekkende investeringsobjekt etter at restruktureringen er gjennomført, mener analytikerne Harald Øyen og Terje Fatnes i meglerhuset SEB.

(©NTB)