Amerikanske klimaforhandlere usikre på hva Trump vil gjøre

Publisert

USAs egne klimaforhandlere er usikre på hva slags klimapolitikk Donald Trump vil føre, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Han møtte tirsdag USAs forhandlingsleder Jonathan Pershing på FNs klimamøte i Marrakech i Marokko.

– Amerikanerne ønsker ikke å spekulere om hva som vil skje når Trump overtar som president, sier Helgesen på telefon til NTB.

I likhet med de fleste andre vet USAs forhandlere lite om hva Trump i praksis kommer til å gjøre. I valgkampen lovet han å «kansellere» Parisavtalen, og det spekuleres på om han vil trekke USA helt ut av de internasjonale klimaforhandlingene.

I Marokko er amerikanerne i stedet konsentrert om å oppnå et best mulig resultat i forhandlingene som pågår nå, ifølge Helgesen. Et viktig tema i samtalene er regelverket for gjennomføringen av Parisavtalen.

Trumps valgseier blir likevel hyppig diskutert i mer uformelle sammenhenger på klimamøtet. Og på en pressekonferanse mandag sa Pershing at han er overbevist om at kampen mot klimaendringene vil fortsette, ifølge nettstedet Climate Home.

– Jeg er overbevist om at vi kan og vil opprettholde en varig internasjonal innsats for å takle klimaendringene, sa USAs forhandlingsleder. (©NTB)