Alvheim feirer ti år i drift: Lanserer milliardvisjon

Publisert

8. juni 2018 har Alvheim FPSO vært ti år i drift, skriver. Snart er 400 millioner fat olje produsert. Nå lanseres en ny visjon om å produsere en milliard fat olje fra Alvheim-området.

Det har vært ti fantastiske år. Utviklingen på Alvheim er et eksempel for hele norsk olje og gassindustri, sier administrerende direktør i Aker BP, Karl Johnny Hersvik.

Utviklingen av feltet er også blitt lagt merke til i industrien: Alvheim er i år en av tre finalister til årets IOR-pris, som Oljedirektoratet deler ut.

- Ved oppstart var målet å produsere 250 millioner fat oljeekvivalenter fra Alvheim-området. I sommer vil vi passere 400 millioner fat. Vår visjon er nå produsere så mye som en milliard fat oljeekvivalenter fra nærområdet.

Karl Johnny Hersvik understreker at det ikke blir noen «walk in the park».

- Vi må kontinuerlig jobbe med effektivitet, forbedre flyteffektiviteten, finne nye reservoarer og fase inn nye brønner – og samtidig kontinuerlig jobbe med å redusere kostnadene. Vi skal stå på og sikre at Alvheim blir et mønsterfelt på norsk sokkel også i årene som kommer, understreker Hersvik.

--

Video øverst i artikkelen er utarbeidet av Aker BP.