– Alle skjønner at LoVeSe er kjempeviktig for Venstre, men vi bruker ikke ord som garantist

Publisert

Venstre går inn i regjeringsforhandlingene med ønske om å gjøre regjeringen grønnere, rausere og mer liberal, sier leder Trine Skei Grande.

– Med rausere mener vi å bekjempe utenforskap, at folk ikke havner utenfor arbeidsmarkedet eller samfunnsstrukturene, sa Grande da hun møtte pressen sammen med statsminister Erna Solberg (H) og Frp-leder Siv Jensen tirsdag morgen.

– Med grønnere mener vi selvsagt at vi må lage en politikk som kutter klimautslipp, men også at vi rigger et samfunn som er forberedt på det grønne skiftet, sier Grande, som samtidig peker på at de borgerlige partiene har greid å skape vekst uten å øke utslippene.

– Vi må fortsette på denne veien, sier Venstre-lederen, som også holder fram skolepolitikk som et viktig område for partiet.

Mens begge regjeringspartiene ønsker en konsekvensutredning for oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, er Venstre klart imot.

– Alle skjønner at LoVeSe er kjempeviktig for Venstre. Men vi bruker ikke ord som garantist nå, for vi vil ikke stille ultimatum på vei inn i forhandlingene, sa Grande til en liten gruppe fra Natur og ungdom da hun ankom Hotell Jeløy Radio.

(©NTB)