mørkt
mørkt

Alle Statoil-ansatte snart ute av ørkenen i Algerie

Publisert

Mener de har lært av In Amenas i 2013.

Alle Statoils ansatte i ørkenen i Algerie er snart ute. Samtidig har oljeselskapet gjenåpnet hovedkontoret i Alger etter Al-Qaidas terrorangrep mot gassfeltet ved oasebyen In Salah 18. mars i år.

– Prosessen med å trekke alle våre ansatte ut av gassfeltene i In Salah, In Amenas og Hassi Messaoud er snart avsluttet. Sikkerheten for våre ansatte har første prioritet, sier pressekontakt Knut Rostad i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Trekkes ut midlertidig

Om kort tid vil konsernet bare ha egne ansatte til stede ved hovedkontoret sitt i Alger. Statoil og BP har bestemt at både lokale og internasjonalt ansatte ved gassanleggene i ørkenen skal trekkes ut midlertidig.

Betydelig bedre sikkerhet etter In Amenas

Ifølge Rostad er sikringstiltakene ved gassanleggene i landet betydelig bedret etter terrorangrepet mot gassanlegget i In Amenas i januar 2013 da 40 arbeidere ble drept, deriblant fem Statoil-ansatte.

– I tillegg er det daglige sikkerhetsarbeidet og dialogen med selskapene i partnerskapet og myndighetene styrket. Det er algeriske myndigheter som har ansvar for sikkerheten ved anleggene og i landet for øvrig. Dette må vi alltid vurdere opp mot sikkerheten for våre ansatte. Nå har det skjedd en alvorlig hendelse igjen og slik situasjonen er nå har vi besluttet å ikke erstatte ansatte som returnerer fra sine skift, sier Rostad.

Flere raketter ble avfyrt mot Krechba-anlegget i In Salah, men ingen ble skadd i angrepet som Al-Qaidas fløy i Nord-Afrika påtok seg ansvaret for.