Statoil selger seg ut av Alba-feltet på britisk sokkel

Publisert

Statoil forteller på sin hjemmeside at de selger sin partneropererte andel på 17 prosent Alba-feltet på britisk sokkel til Verus Petroleum.

Alba er et oljefelt på britisk side, sentralt i Nordsjøen, hvor Statoil ble partner i 1995. Chevron er operatør på feltet, som hittil har produsert 420 millioner fat olje. Statoils egenproduksjon i 2017 var på om lag 2300 fat olje per dag.

– Med denne transaksjonen fokuserer vi ytterligere på vår kjernevirksomhet, i henhold til vår strategi om høy verdiskaping og lave karbonutslipp. Vi har opparbeidet oss en bred energiportefølje i Storbritannia, med olje- og gassvirksomhet på sokkelen og havvindprosjekter, et aktivt leteprogram på britisk sokkel, og sikker gassforsyning, sier Hedda Felin, direktør for Statoils offshore-virksomhet i Storbritannia og Irland.

Salget betyr ikke at Statoil går helt ut av feltet. Som en del av avtalen vil Statoil beholde sin andel av fjerningsansvaret for dagens infrastruktur på feltet, mens Verus Petroleum vil overta fjerningsansvaret for eventuell ny infrastruktur.

Statoil har totalt 450 ansatte i Storbritannia, og de vil fortsatt være tilstede på britisk sokkel. Selskapet er operatør for oljefeltet Mariner, og Utgard-feltet som krysser grensen mellom Norge og Storbritannia. Der starter produksjonen neste år. Statoil fortsetter også å lete på britisk sokkel, og skal bore tre brønner i en letekampanje i 2018.