Avslutter i Alaska - farlige forhold og for lite funn

Publisert

Den kontroversielle leteboringen avsluttes til glede for miljøforkjempere.

Shell avslutter den kontroversielle leteboringen i Tsjuktsjerhavet nordvest for Alaska fordi funnene var for små til å fortsette, skriver NTB.

Det er funnet tegn på olje og gass i oljebrønnen Burger J, men ikke store nok til å kunne forsvare fortsatt leteboring, skriver Shell i en pressemelding. Oljebrønnen vil nå bli plombert og forlatt.

Dropper all fremtidig leteboring i Alaska

Shell skrinlegger samtidig alle andre planer om leteboring utenfor kysten av Alaska. Kostnadene ved leteboring i dette området er høye, og den føderale reguleringen av oljevirksomheten i Alaska er «utfordrende og uforutsigbar», ifølge Shell.

Utfallet er skuffende, vedgår direktør Marvin Odum i Shell Upstream America.

Shell ser fortsatt et viktig letepotensial i bassenget, og det er sannsynlig at dette området til slutt vil bli strategisk viktig for Alaska og USA, sier Odum.

Farlige forhold

Shell fikk så sent som i august det endelige klarsignalet til å gjenoppta boring etter olje og gass i Tsjuktsjerhavet nordvest for Alaska. Leteboringen i Burger J-brønnen startet få dager etter at det grønne lyset ble gitt.

Oljeselskapet avbrøt boringen i området i 2012 etter en rekke hendelser, blant annet måtte 18 arbeidere reddes etter at en stor rigg kom ut av kontroll. Miljøvernere har vært svært kritiske til leteboringen.

Powered by Labrador CMS