Foto: Privat
Foto: Privat

Aksjonsgruppa på Frøya: — Vi gir oss ikke!

— Vi forventer at Frøya kommune går til søksmål mot staten

Publisert Sist oppdatert

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) har gått gjennom Fylkesmannens vedtak, og ikke funnet grunn til å omgjøre vedtaket om å la TrønderEnergi fortsette arbeidet med vindkraftanlegget på Frøya. Det innebærer at dispensasjonen kommunen ga i 2016 fortsatt gjelder. Det er dermed ingenting i veien for at TrønderEnergi kan starte opp igjen arbeidet. Det skriver Kommunal- og moderniseringsdepartementet i en pressemelding.

- Kommunaldepartementet har gjort en grundig gjennomgang av saken, og vi er glad for at den gjennomgangen bekrefter både fylkesmannens vedtak og det som var innstillingen fra Frøya kommunes egen advokat og rådmann i dette spørsmålet, sier Bengt Eidem, kommunikasjonsdirektør i TrønderEnergi.

— Forsinkelsene som har oppstått skaper bare tapere fordi dette til syvende og sist blir en stor ekstraregning som må dekkes av noen, sier Bengt Eidem. Det er dessverre sannsynlig at Frøya kommune vil lide økonomisk tap på grunn av dette, fordi vi blir nødt til å holde kommunen ansvarlig for de forsinkelsene som har oppstått på grunn av kommunens urettmessige vedtak om byggestopp, sier Eidem.

Lene Skarsvåg i Aksjonsgruppa mot vindkraft på Frøya forteller til enerWE at siste ord ikke er sagt i saken.

— Vindkraftutbygginga på Frøya skal stoppes, sier hun. I påvente av dette skal alle naturødeleggelser dokumenteres.

Aksjonsgruppa mener Statsforvaltningen og departementet bruker løgn og udokumenterte påstander som argument for å gi utbygger medhold i anleggsstart.

— Vi forventer at Frøya kommune går til søksmål mot staten ved fylkesmannen og kommunal- og moderniseringsdepartementet.