Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Aksjonsgruppa mot vindkraft på Frøya tar avstand fra ekstreme vindmøllemotstandere

Ekstreme vindmølle-demonstranter sidestilles med islamister og aktivister på ytre høyre i Nederlands nye terrortrussel-vurdering.

Publisert Sist oppdatert

Lene Dahlø Skarsvåg i aksjonsgruppa mot vindkraft fra Frøya forteller til enerWE at hun leste saken fra Nederland om at ulovlig asbest har blitt dumpet på steder der vindmøller er planlagt oppført, og at det er hengt opp plakater som viser lokale politikere iført nazi-hatter.

— For meg er det helt uforståelig, forteller hun til enerWE. Dette tror jeg ikke har med saklig begrunnet motstand mot vindkraftverk å gjøre. Det virker som om dette er noen som tiltrekkes av ekstreme aksjonsformer, og demonstrerer for å skape opprør.

Lene Dahlø Skarsbø mener de aller fleste som engasjerer seg mot vindkraft er folk med oppriktig omsorg for natur, dyr, fugler og folk.

— De vil ikke gå fram på denne måten. På Frøya har vi logo med et hjerte, riktignok med en vindturbin med kryss over, men det er et godt symbol på vårt engasjement.

Derfor tar aksjonsgruppa avstand fra aksjonsformen som nå har blitt avdekket i Nederland.

— Vi tar sterk avstand fra alle ekstreme aksjonsformer. Det er selvsagt aldri greit, og det hører i hvertfall ikke hjemme i en debatt der klima, miljø og engasjementet for naturen vår er det sentrale. Når det er sagt, så har jeg stor forståelse av at folk i Nederland reagerer. Det er et lite land med høyt innbyggertall. Der er urørt natur allerede en sjeldenhet. Fortvilelsen mange sikkert føler kan jeg kjenne meg igjen i, men kampen må kjempes med fredelige midler.