Aksjonsgruppa mener TrønderEnergi selv må ta skylden dersom prosjektet ikke blir gjennomført

- Om dette fører til lavere vilje til å investere i norske arbeidsplasser er ikke det vårt ansvar.

Publisert Sist oppdatert

Byggingen av vindkraftverk på Frøya ble mandag stanset midlertidig etter pålegg fra Kommunaldepartementet, som skal gjennomgå Fylkesmannens behandling av saken.

Bli med i Facebookgruppe der vindkraft diskuteres

Tord Lien, regiondirektør i NHO Trøndelag uttalte til enerWE at Frøyasaken vil føre til lavere vilje til å investere i norske arbeidsplasser.

— Når Norge allikevel når opp i den europeiske og globale konkurransen om investeringer, i energiproduksjon og andre næringer, er det i stor grad fordi vi oppleves som å ha stabile og forutsigbare rammer for investeringer og økonomisk aktivitet, sa Tord Lien til enerWE.

Regiondirektøren mener Regjeringen må legger ballen død en gang for alle, gjerne før helgen.

Lene Skarsvåg i Aksjonsgruppa "Nei til vindkraftverk på Frøya" reagerer på Tord Liens kommentar til enerWE.

Lene Skarsvåg i aksjonsgruppa "Nei til vindkraftverk på Frøya"
Lene Skarsvåg i aksjonsgruppa "Nei til vindkraftverk på Frøya"

— Vindkraftverket på Frøya er stanset på grunn av at TrønderEnergi ikke har overholdt plan- og bygningslovens paragraf 21-9 «bortfall av tillatelse». Denne paragrafen er erkjent gyldig i denne saken av både kommunal- og moderniseringsdepartementet og fylkesmannen. TrønderEnergi må overholde loven som alle andre i Norge, sier hun til enerWE.

Hun mener fylkesmannens vedtak er fattet på tynt og uriktig grunnlag.

— Deres årsak for å overprøve kommunestyrets vedtak om stans i utbyggingen er at utbygger ikke kom i gang på grunn av aksjonister. Den loggen TrønderEnergi her viser til er uriktig. Den sammenfaller ikke med politiloggen eller aksjonsgruppas logg. Dette ble også direktesendt på FrøyaTV, vi har bildebevis.

Lene Skarsvåg stiller spørsmål til om Trønderenergi har gjort det de kan for å komme i gang med arbeidet innen dispensasjonen gikk ut.

— I denne saken må TrønderEnergi selv ta skylden for at prosjektet ikke blir gjennomført. Vi har tillit til at kommunal- og moderniseringsdepartementet vil gjøre en grundig og god jobb. Vi er trygge på at plan- og bygningsloven vil bli fulgt, og at de tar en avgjørelse basert på fakta i saken.

Så avslutter hun.

— Om dette fører til lavere vilje til å investere i norske arbeidsplasser er ikke det vårt ansvar. Uriktige beslutninger skal ikke tas av den grunn. Tillit kan gjenoppbygges. De enorme ødeleggelsene i naturen kan ikke det.