Slik skal de få fart på ferske selskaper

Publisert

Et nyoppstartet program skal få fart på gründerselskaper i oljebransjen.

Techmakers er et akseleratorkonsept som startet opp i september, og er et samarbeid mellom selskapene Kjeller Innovasjon, Subsea Valley, Kongsberg Innovasjon og Bergen Teknologioverføring.

Seks oljerelaterte selskaper

Akseleratorprogrammet samler seks oppstartsselskaper innen olje- og gassindustrien og har som formål å knytte selskapene sammen med industrien og investorer.

- Vi har hentet inspirasjon fra USA hvor det er populært med akseleratorprogrammer, men vi har valgt å fokusere på olje- og gassindustrien fremfor IT, som de gjør i USA, forteller Harald Olderheim i Kjeller Innovasjon til enerWE. Han en av initiativtakerne i Techmakers.

 • Les også: - Finansministerens 400 millioner til gründeromstilling er defensivt
 • To mentorer hver

  Techmakers vurderte 30 firmaer under utvelgelsesprosessen, og valgte de seks oppstartsselskapene de mente hadde størst potensiale.

  De seks oppstartsselskapene har fått to mentorer hver, en forretningsutvikler og en tidligere gründer som bistår oppstartsselskapene med erfaringer og råd. I tillegg møtes selskapene annenhver uke hos de forskjellige industripartnerne som Techmakers har knyttet et samarbeid med.

  Førte til interesse fra investorer

  Ved slutten av programmet skal selskapene ha en demonstrasjonsdag hvor de skal presentere seg selv og hva de driver med til diverse aktører i bransjen og potensielle investorer.

  - Oppstartsselskapene er fornøyd med programmet, og forteller at de merker en økt oppmerksomhet rundt seg selv etter de ble med. Vi merker at interessen øker, og at folk er nysgjerrige på selskapene i akseleratoren. Et av selskapene har allerede fått inn en investor og de forteller det er mye på grunn av akseleratoren, forteller Olderheim.

  • Flere gründer-nyheter
  • Planlegger årlig olje-akselerator

   Planen videre er å arrangere en årlig akselerator innen olje- og gassindustrien, men det finnes muligheter for at de vil forsøke seg i andre sektorer.

   - Vi holder alle muligheter om veien videre åpen, og ser på flere bransjer å bidra i, avslutter Olderheim.

Powered by Labrador CMS