Andreas Thorsheim, grunnlegger av Otovo
Andreas Thorsheim, grunnlegger av Otovo

Solcelleselskap henter inn 60 millioner

Publisert

Får OBOS og Akershus Energi inn på eiersiden i ny emisjon.

Otovo selger solceller til privathus via nettet, har nettopp gjennomført en emisjon på 60 millioner kroner. Solenergiselskapet melder nå at de har fått Akershus Energi og OBOS inn på eiersiden i ny emisjon.

– Flere begynner å få troen på solenergi. Med sterke aktører på laget vil denne teknologien lykkes raskere her i nord, sier administrerende direktør i Otovo, Andreas Thorsheim.

Emisjon bringer solceller nærmere kunden

De største nye aksjonærene er Akershus Energi og OBOS. Akershus Energi er et stort vannkraft- og fjernvarmekonsern med 3TWh/år i produksjon av fornybar energi. OBOS er en av Nordens ledende innen boligutvikling, borettslagsforvalting og forvaltning av næringseiendom, samt en stor eier av børsnoterte entreprenørselskaper som AF Gruppen, Veidekke og JM. Fra før er energikonsernet Agder Energi og boligutviklerne Selvaag Bolig og Anders Opsahl Eiendom aksjonærer i Otovo.

– Vi som er så store på bolig og eiendom er nødt til å tenke på hvordan vi kan gjøre det enklest mulig for kunden å velge miljøvennlige løsninger. Otovo har en forretningsidé som bygger på nettopp det, nemlig å gjøre prosessen enkelst mulig, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS til Finansavisen tirsdag.

Algoritmer estimerer hvor mye energi du kan produsere

Otovo bruker terreng-, bolig- og soldata sammen med en algoritme for å planlegge installasjon for å prise solceller på norske boligtak. Legger man inn adressen på www.otovo.no får man i løpet av sekunder opp et anbefalt solcelleprosjekt, samt reelle priser basert på de laveste kostnadene man kan få med lokale montører. Otovos dekningsområde er det sentrale Østlandet, Sørlandet langs kysten og de store byene i Sør-Norge.

Med solceller kan en husholdning normalt få dekket 20-50 prosent av strømforbruket med egenprodusert kraft. Enkelte hus med gode forhold kan få kilowattimeprisen redusert fra den normale prisen i strømnettet på ca. 90 øre (strøm, nettleie og avgifter) til ned mot 50 øre.

Otovo utvikler allerede solceller for nærmere 80 boliger for Anders Opsahl Eiendom på Oslo Øst og i Ski, og skal bygge solceller på Selvaag Boligs nye boligprosjekt med flere hundre boliger på Lørenporten