Aker BP betalte 3,2 milliarder i skatt på ett kvartal

Publisert

Oljeoperatøren Aker BP har lagt frem tallene for årets andre kvartal, og de viser en total inntekt på 975 millioner dollar og et driftsoverskudd på 552 millioner dollar. Med dagens dollarkurs på 8,12 kroner tilsvarer det en omsetning på 7,9 milliarder kroner, og et driftsresultat på rett under 4,5 milliarder kroner.

Aker BP betalte 3,2 milliarder i skatt i årets andre kvartal. Det er 1,1 milliarder kroner mer enn i årets første kvartal, og nesten seks ganger så mye som de 544 millionene de betalte i skatt i samme kvartal i fjor.

For å sette det i perspektiv så betyr det at AkerBP i andre kvartal alene betalte nesten nok skatt til å finansiere Justis- og beredskapsdepartementet i et helt år. De har et årlig budsjett på rett under 3,4 milliarder kroner.

I snitt produserte AkerBP 157.800 oljeekvivalenter pr dag gjennom hele kvartalet. Det er en markant økning dra 142.700 i samme kvartal i fjor. Økningen skyldes først og fremst kjøpet av Hess Norge i desember ifjor.

I snitt fikk AkerBP 76 dollar fatet for oljen, og 0,18 dollar pr. standard kubikkmeter med naturgass.

Når oljeprisen er så høy blir det fort store overskudd. AkerBP opplyser at de har en produksjonskostnad på 11,4 dollar pr fat.