Bruker kunstig intelligens på Alvheim-feltet

Publisert

AkerBP, Cognite og Solution Seeker forteller i en pressemelding om at de sammen skal utnytte kunstig intelligens til å optimere produksjonen i sanntid. De begynner med Alvheim-feltet.

- Med Alvheim starter vi på en spennende reise med AkerBP og Cognite for å levere kunstig intelligens til å maksimere olje- og gasproduksjon basert på rendyrkede datadrevne modeller, sier Vidar Gunnerud, gründer og CEO i Solution Seeker.

Produksjonsdataene streames live fra Cognite's Data Platform som de har utviklet i tett samarbeid med AkerBP. Denne plattformen legger tilrette for et åpent økosystem med avanserte applikasjoner som Solution Seeker's kunstige intelligens.

- Vi har tro på at Solution Seeker's kunstige intelligens vil gjøre oss i stand til å fullt ut utnytte våre produksjonsdata til å bygge robuste raske og presise predikasjonsmodeller for å maksimere vår produksjon i sanntid, Signy Vefring, Manager Digitalization Program Office hos AkerBP.

Solution Seeker bruker maskinlæring til å analysere tusenvis av historiske produksjonsstrømmer, samt i sanntid, for å identifisere feltene og kontinuerlig oppdatere predikasjonsmodellene slik at produksjonen optimaliseres. DEn kunstige intelligensen utvikles i samarbeid med flere aktører, deriblant ConocoPhillips, Neptune Energy, Wintershall, Lundin og AkerBP.