Fornebu  20160428.Aker Solutions  Luis Araujo  presenter tallene for første kvartal 2016 torsdag morgen.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Fornebu 20160428.Aker Solutions Luis Araujo presenter tallene for første kvartal 2016 torsdag morgen.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Aker Solutions skal levere verdens største styrekabel

Publisert

Aker Solutions har vunnet en kontrakt om å lage det som beskrives som verdens største styrekabel. Kontrakten har en verdi på 1,6 milliarder kroner.

Ifølge selskapet skal det leveres en 250 kilometer lang stålkabel som binder et undervanns-offshoreprosjekt til en eksisterende plattform.

Foreløpig vil selskapet ikke opplyse hvem kunden er.

– Vi er stolt over å ha blitt valgt ut til å jobbe med dette prosjektet, som er banebrytende når det gjelder størrelsen og teknologien på styrekablene, opplyser konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions.

Arbeidet skal ledes av selskapets Oslo-kontor, og produksjonen skal skje på kabelfabrikken i Moss.

Samtidig med nyheten om kontrakten, la selskapet fram sitt resultat for tredje kvartal. Driftsresultatet var på 217 millioner kroner, en nedgang fra 286 millioner kroner i samme periode i fjor, mens omsetningen var på 5,4 milliarder kroner, mot 6,0 milliarder kroner i fjor.

Selskapet hadde et resultat før skatt på 183 millioner kroner mot 177 millioner kroner i samme periode i fjor.

(©NTB)