Koronasmell og mørke utsikter for Aker Solutions

Inntektene falt med 10 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Inntektene til Aker Solutions falt med 10 prosent i første kvartal 2020 sammenlignet med samme periode året før. Fremtidsutsiktene er også dystre.

Omsetningen i årets første tre måneder endte på 6,5 milliarder kroner, en nedgang fra 7,3 milliarder kroner året før.

Driftsresultatet til oljeservicegiganten endte på 149 millioner kroner, mot 634 millioner kroner i første kvartal 2019.

Lavere aktivitetsnivå da selskaper måtte utsette offshore-arbeid for å dempe spredningen av viruset, virkningen av pandemien og det kraftige fallet i oljeprisen har rammet energisektoren.

I midten av mars sendte selskapet ut permitteringsvarsel til alle sine ansatte i Norge, og i midten av april ble det klart at deler av driften i Sandnessjøen legges ned.

– Hos Aker Solutions er det iverksatt tiltak for å løse situasjonen. Vi gjør vårt ytterste for å dempe effekten for ansatte, kunder, aksjonærer og andre interessenter rundt om i verden, sier administrerende direktør Luis Araujo i en pressemelding.

– Dybden og omfanget av nedgangen er fremdeles uklar, men andre kvartal vil sannsynligvis være et av de mest usikre kvartalene næringen vår har vært igjennom, sier han videre.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at de venter at selskapets samlede omsetning vil falle med rundt 30 prosent i 2020 sammenlignet med i 2019. Det er en nedjustering fra 20 prosent omsetningsnedgang som selskapet varslet 1. april.

(©NTB)

Aker Solutons' kvartalsresultat

Nøkkeltall fra Aker Solution ASAs resultat for første kvartal 2020. Tall for samme periode i 2019 i parentes.

  • Driftsinntekter: 6.510 milliarder kroner (7.256 milliarder kroner)
  • Driftsresultat: 149 millioner kroner (634 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: – 730 millioner kroner (149 millioner kroner)