Logo Aker Solutions
Logo Aker Solutions

Aker Solutions med underskudd

Publisert

Mer en 270 millioner kroner i minus fjerde kvartal 2015.

Industrikonsernet Aker Solutions tjente mindre og fikk et underskudd før skatt på 278 millioner kroner i fjerde kvartal 2015. Trolig mister 900 jobben i løpet av 2016.

Selskapet opplyser i en børsmelding at de beregner å kunne spare inn 600 millioner kroner i året på effektivisering av forretningsområdet for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) og undervannsvirksomhet.

Nedbemanning innen MMO

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapet gjentar dessuten at de trolig må gjennomføre kraftig nedbemanning i nettopp MMO-området.

– Som tidligere opplyst kan Aker Solutions redusere kapasiteten i MMO-virksomheten i Norge med ytterligere 900 stillinger i år for å tilpasse seg markedsforholdene. Dette innebærer en 25 prosents reduksjon i antallet stillinger siden sommeren 2014 – om lag tre firedeler i MMO- og undervannsvirksomheten i Norge, opplyser selskapet.

Så sent som torsdag ble det kjent at krisen i oljebransjen fører til at Aker Solutions innfører midlertidig lønnskutt i MMO. Lønnskuttet rammer om lag 3.600 ansatte, inkludert ledelsen.

Mange millioner i minus

Over en kvart milliard i minus er en kraftig forverring fra nesten en halv milliard i pluss i samme kvartal 2014.

Selskapet hadde 7,8 milliarder kroner i driftsinntekter i fjorårets siste kvartal, snaut 1,3 milliarder mindre enn i tilsvarende kvartal året før. Driftsresultatet endte på minus 155 millioner, mot 557 millioner i fjerde kvartal 2014.

  • Aker Solutions innfører midlertidig lønnskutt
  • For fjoråret som helhet er også tallene langt mindre hyggelige enn for 2014. Driftsinntektene falt med snaut 1,1 milliarder til 31,9 milliarder. Resultat før skatt havnet på 685 millioner, mot 1,8 milliarder i 2014.