Kjetel Digre tok over som CEO i Aker Solutions i august 2020. Han har bakgrunn fra Aker BP og Equinor.
Kjetel Digre tok over som CEO i Aker Solutions i august 2020. Han har bakgrunn fra Aker BP og Equinor.

Aker Solutions: krisepakken reddet jobber, prosjekter og verft

- Vi er fornøyd med at den midlertidige insentivpakken bringer flere prosjekter til sanksjonering i vårt hjemmemarked.

Publisert

2020 er et spesielt år for de fleste, og for leverandørindustrien i oljebransjen har våren vært ekstra utfordrende.

Oljeprisen stupte, og usikkerhet om fremtiden gjorde det vanskelig for oljeselskapene å sanksjonere prosjektene de jobbet med. Det var dermed stor fare for at aktiviteten ville stoppe opp, og Aker Solutions var en av mange leverandørbedrifter som måtte respondere med å kutte kostnadene kraftig. Det inkluderte nedbemanninger.

I en pressemelding skriver selskapet at ting ser bedre ut, og de viser til at den midlertidige skattepakken har mye av æren for det.

- Tiltakspakken ga umiddelbar effekt og flere operatører fortsatte modningen av planlagte prosjekter, skriver Aker Solutions.

Selskapet trekker frem flere prosjekter som blir realisert som en direkte konsekvens av de midlertidige skatteendringene:

  • Aker BPs Hod-prosjekt i Valhallområdet
  • Equinors prosjekter Askeladd Vest og Breidablikk

Leverandørindustrien er fortsatt i en utfordrende situasjon

Kjetel Digre

Aker Solutions er involvert som leverandør på disse prosjektene, og de har også vært viktige for aktiviteter på selskapets avdelinger i Egersund og Ågotnes, samt verftet i Sandnessjøen.

Prosjektene har ikke fått endelig investeringsbeslutning, men det forventes å falle på plass i løpet av høsten.

- Vi er fornøyd med at den midlertidige insentivpakken bringer flere prosjekter til sanksjonering i vårt hjemmemarked, sier Kjetel Digre, konsernsjef i Aker Solutions.

Han presiserer samtidig at faren ikke på noen måte er over for leverandørindustrien, men er klar på at tiltakspakken og prosjektene er viktige og nødvendige for Aker Solutions og resten av den norske leverandørindustrien,

- Leverandørindustrien er fortsatt i en utfordrende situasjon. Vi jobber hardt for å styrke konkurransekraften vår og sikre oss en andel av disse nye prosjektene, som igjen vil kunne føre til sysselsetting på våre lokasjoner i løpet av de neste årene, sier Digre.

Powered by Labrador CMS