Aker Solutions skriver milliardkontrakt med Petrobras

Publisert

Har lite å si for norske jobber.

Aker Solutions melder i dag at de har inngått en kontrakt med brasilianske Petrobras til en verdi av 435 millioner Brasilianske real, tilsvarende rundt én milliard kroner.

Kontrakten har i utgangspunktet en varighet på tre år og gjelder vedlikeholdsarbeid, lagring, leveranser av deler og teknisk støtte til subsea-utstyr Aker Solutions leverer til Petrobras i Brasil. Kontrakten kan også utvides med ytterligere tre år.

 • Les også: Aker Solutions sier opp 600
 • Løses lokalt

  Kjempekontrakten vil likevel ha lite å si for de mange vedlikeholdsjobbene som står i fare her hjemme, kontrakten skal løses fra selskapets kontorer i Rio de Janeiro og det tas sikte på at 87% av ressursene skal hentes lokalt.

  Aker Solutions brasilianske subsea-enehet består av 350 ansatte, hvorav 150 jobber offshore. Totalt teller Aker Solutions i Brasil 1300 hoder. Denne måneden åpner selskapet også et nytt subsea-anlegg i byen Curitiba.

  • Les også: Petrobras med tap på 80 milliarder
  • Petrobras, som er i sentrum for det som kalles verdens største korrupsjonsskandale leverte i fjor sitt dårligste resultat noensinne, også landets president Dilma Rousseff er under press etter at det ble kjent at partifeller hadde mottatt bestikkelser og tjent godt på det statseide oljeselskapet.

   Reklame

   https://vimeo.com/157152222

Powered by Labrador CMS