Logo Aker Solutions
Logo Aker Solutions

Terrorsiktet ingeniør mener han mistet jobben på usaklig grunnlag

Publisert

Saksøker Aker Solutions med støtte fra fagforening.

Ingeniøren i Aker Solutions som ble terrorsiktet av PST, har gått til søksmål mot arbeidsgiveren for det han mener er usaklig oppsigelse.

Mannen mistet jobben i Aker Solutions som følge av siktelsen. Med støtte fra fagforeningen NITO har han saksøkt arbeidsgiveren, skriver VG.

Spredte informasjon egnet for terrorhandlinger

Den 48 år gamle mannen ble pågrepet på arbeidsplassen 11. mai i år. Han er siktet etter straffelovens paragraf 147c, for å ha spredt informasjon som er egnet for dem som ønsker å begå en terrorhandling. Han satt varetektsfengslet i seks uker før han ble løslatt.

Aker Solutions har foreløpig valgt å ikke uttale seg.

– Vi har ikke for praksis å kommentere rettslige prosesser, sier kommunikasjonssjef Bunny Nooryani i Aker Solutions til VG.

Tidligere lokalpolitiker

Mannen er irakisk sjiamuslim og tidligere offiser og kom til Norge som flyktning i 1998. Han returnerte til Irak et par år tidlig på 2000-tallet før han kom tilbake i 2006.

I flere år tilhørte han Den irakiske nasjonalkongressen, som ble finansiert av CIA. Mannen har norsk statsborgerskap og har en periode vært aktiv lokalpolitiker for SV.

Powered by Labrador CMS