Kjøper Software Innovation

Publisert

Ikke bare DaWinci-koden.

Tieto, selskapet som blant annet har ansvaret for DaWinci har inngått en avtale om kjøp av Software Innovation, et ledende programvare-selskap innen Enterprise Content Management (ECM) i Norden, skriver selskapet i en pressemelding. Kjøpet vil styrke Tietos posisjon innen ECM i Norden.

Software Innovation er en anerkjent markedsleder i Norden innenfor enterprise content management, både til offentlig og privat sektor. Selskapet har vunnet markedsandeler og hatt solid lønnsomhet de senere årene. Software Innovation har omlag 350 ansatte og i 2014 oppnådde selskapet en omsetning på omlag NOK 364 millioner (EUR 41 millioner) og en driftsmargin (EBIT) på 12,5%. Omlag 75% av selskapets nåværende omsetning er i Norge, mens det resterende hovedsakelig er i Sverige og Danmark. Offentlig sektor utgjør rundt 70% av omsetningen, og øvrig omsetning er fra store og mellomstore kunder i privat sektor.

Oppkjøpet av Software Innovation er viktig for Tieto og vil øke våre muligheter til raskere å kunne tilby våre kunder i Norden digitale tjenster som skal bidra til økt vekst. Vi styrker vår posisjon, spesielt innen offentlig sektor, som en ledende rådgiver i skjæringspunktet mellom forretningsprosesser og ny teknologi. Vi ønsker våre nye kollegaer i Software Innovation varmt velkommen til Tieto, og sammen skal vi fortsette den spennende reisen med Tietos fokus på nytenkning, innovasjon og vekst, sier Kimmo Alkio, President and CEO, Tieto.

Jeg ser frem til å kunne kombinere Software Innovations og Tietos kompetanse innenfor informasjonshåndtering. Avtalen gir oss mulighet til å levere bedre og mer effektive løsninger ved hjelp av standardiserte dokument- og saksbehandlingsløsninger i Norden. Oppkjøpet gir oss et sterkere fotfeste slik at vi raskt kan vokse i Norge ved hjelp av våre nåværende løsninger innenfor skytjenester og applikasjonshåndtering, sier Håkan Dahlström, Executive Vice President,