Logo Aker Solutions
Logo Aker Solutions

Aker Solution skal levere karbonfangst til forbrenningsanlegg

- Vårt mål er å gjøre karbonfangst og lagring tilgjengelig og billig nok.

Aker Solutions forteller i en pressemelding at de har inngått avtale om å levere karbonfangst til Twence's forbrenningsanlegg i Nederland. Det dreier seg om Just Catch, en modulær karbonfangstløsning som Aker Solution har utviklet selv.

- Vi trengte en enkel, billig og tidseffektiv løsning for å fange karbonutslippene vi produserer, sier Dr. Marck Kapteijn, administrerende direktør i Twence.

Aker Solutions viser til at de har skaffet seg et års erfaring med et lignende forbrenningsanlegg.

- Vårt mål er å gjøre karbonfangst og lagring tilgjengelig og billig nok. Dette er en av tre pilarer i Aker Solutions. De andre to er dekarbonisering av olje og gass fasiliteter og flytende havvind, sier Luis Araujo, administrerende direktør i Aker Solutions.

Det er mye fokus på CCS for tiden, men rent teknologisk er ikke dette et nytt fagfelt.

- Aker Solutions var en del av verdens første storskala karbonfangst- og lagringsprosjekt tilbake i i 1996 på Sleipner-feltet, sier Oscar Graff, direktør i Aker Solutions.

Han viser til at de over de seneste årene har sett en økt interesse for CCS i flere segmenter og forteller at selskapet nå er involvert i en rekke prosjekter og tilbud over hele verden.