Adm. dir. i Lundin takker Aker Solutions, Kværner og Apply Leirvik

Publisert

- Vi hadde ikke greid dette uten en høykompetent leverandørindustri.

I dag var det produksjonsstart på Edvard Grieg.

- Etter planen vil Edvard Grieg ligge på 100.000 fat per dag, forteller Kristin Færøvik, Adm. Dir. i Lundin Norway til enerWE.no. Dette nivået vil vi etter planen være på i andre halvdel av 2016.

 • Se også videointervju med Tord Lien
 • Færøvik roser leverandører og samarbeidspartnere.

  - Dette hadde vi ikke greid uten en høykompetent leverandørindustri med tung erfaring med leverandør til norsk sokkel forteller hun. Kværner var kontraktspartner med EPC-leveransen. Aker Solution har stått for prosjektering og engineeringen underveis. Jacketen ble bygget på Kværner Værdal. Hoveddekket ble bygget på Kværner Stord, og prosessmodulen i Egersund. Boligkvarteret ble bygget på Apply Leirvik.

  På spørsmål om valg av norske leverandører istedenfor asiatiske leverandører har vært viktig for å holde planen svarer Færøvik at valget av leverandører har bidratt til at Lundin ligger på planen.

  - Leverandørene har levert som forventet og gjort en strålende jobb, forteller hun.

  • Slik blir neste generasjons boreteknologi
  • Har holdt seg til planen

   Færøvik forteller videre at det har vært viktig å holde på valgte løsninger.

   - Det har vært viktig å holde på valgene og ikke gjøre endringer underveis.

   Hun har også et godt budskap til norsk leverandørindustri.

   - Det er vanskelig å spå når vi er ute av bølgedalen, men lang investeringstørke globalt vil nok før eller siden føre til at oljeprisen snur igjen, sier hun til enerWE, før hun haster må løpe videre for å takke olje- og energiminister Tord Lien for at han på kort varsel kunne bli med på pressekonferansen.

Powered by Labrador CMS