Aker Horizons med milliardoppkjøp i fornybarselskapet Mainstream

Nå satser selskapet på børsnotering.

Publisert

Akers fornybarsatsing Aker Horizons kjøper 75 prosent av fornybarselskapet Mainstream Renewable Power. Nå satser selskapet på børsnotering.

Oppkjøpet verdsetter Mainstream til 900 millioner euro, tilsvarende 9,3 milliarder kroner. Selskapet driver med fornybar energi innen vindkraft til land og til havs, i tillegg til solenergi, skriver Dagens Næringsliv.

Det er ventet at transaksjonen knyttet til Mainstream blir gjennomført i andre kvartal 2021. Den er avhengig av godkjennelse fra myndighetene, i tillegg til Mainstreams kreditorer.

Ifølge en børsmelding er det Aker Horizons ambisjon å utvikle selskaper med en kapasitet på 10 gigawatt og fjerne tilsvarende 25 millioner tonn CO2 per år innen 2025.

Nåværende styreleder Eddie O'Connor i Mainstream vil fortsette som styreleder i selskapet. Eksisterende aksjonærer vil også reinvestere og beholde en eierandel på 25 prosent.

Aker-eier Kjell Inge Røkke, konsernsjef i Aker og styreleder i Aker Horizons, Øyvind Eriksen, og Aker Horizons-sjef Kristian Monsen Røkke går alle inn som styremedlemmer i Mainstream.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS