Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Akers verdier faller for andre kvartal på rad

– Porteføljen vår er eksponert for ustabile markeder og vil helt naturlig gå opp og ned med stemningen i markedet og råvarepriser.

Publisert

Verdien på Røkkes Aker-selskaper falt med 1,7 milliarder kroner i tredje kvartal. Dermed er verdier for 13,1 milliarder barbert bort det siste halvåret.

Verdien på Kjell Inge Røkkes Aker-selskaper endte i tredje kvartal på 43,1 milliarder kroner, mot 44,8 milliarder kroner i andre kvartal.

Aker er Kjell Inge Røkkes porteføljeselskap og har store eierandeler i Aker BP, Ocean Yield, Aker Solutions, Kværner, Cognite, Aker BioMarine, Aker Energy og Akastor.

– Porteføljen vår er eksponert for ustabile markeder og vil helt naturlig gå opp og ned med stemningen i markedet og råvarepriser. Selv om disse faktorene er utenfor vår kontroll er det tilfredsstillende å se at tingene vi kan kontrollere, som det operasjonelle og en strategi for å holde en stø kurs gjennom markedsendringer, fortsetter å være frukter, sier Aker-direktør Øyvind Eriksen i en pressemelding.

Selv om selskapets verdier har falt de siste to kvartalene, er året foreløpig reddet av et sterkt første kvartal som gjør at verdiene hittil i år har steget med 1,4 milliarder kroner.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS