Kritiserer innkjøpsavdelingene for kortsiktig tenkning

Publisert

Tillitsvalgt i Aker taler for de ansatte.

Atle Tranøy er tillitsvalgt i Aker, og mener tendensene viser at nedgangstidene gjør at innkjøpsavdelingene kun tenker kostnader og utgifter, fremfor å holde seg til en langsiktig strategi.

- Kortsiktige prioriteringer og lave kostnader i dette øyeblikket er alt som har noe å si - ikke det som på lang sikt tjener oljesektoren best.

Fra 46 til 11 lærlingplasser

Tranøy holdt innlegg på DN Energikonferansen, og illustrerte lærlingsituasjonen med en av de vanligvis største lærlingbedriftene. De hadde over førti lærlingplasser i fjor og i 2013, i år har de elleve.

- Dette er en tydelig i de offshore-rettede verftene og bedriftene. Med tanke på den offentlige debatten om hvor mange fagarbeidere vi trenger i årene fremover, så er situasjonen veldig utfordrende, sier den tillitsvalgte.

 • Les også: Denne oljekrisen skiller seg fra de andre
 • Er det meg neste gang?

  De vanskelige tidene går hardt utover ansatte i bransjen.

  - Det er tøft for de ansatte, og det er selvsagt aller tøffest for de som har mistet jobben, forteller Tranøy. Han tror mange går og kjenner på frykten for at det er de som mister jobben neste gang.

  • Les også: Oppturen kommer fra 2018
  • Trenger fortsatt de unge

   Han er helt bestemt på at han anbefaler de unge i dag å søke seg til petroleumsnæringen.

   - Min oppfatning, og veldig mange andres, er at Norge fortsatt skal ha en solid offshore-næring, og vi trenger de unge og de nye fagarbeiderne og ingeniørene - her er det fortsatt en lang og god fremtid, avslutter Tranøy.

Powered by Labrador CMS