500-800 må gå i Kristiansand

Publisert

Den fjerde nedbemanningen for MHWirth i 2015.

Mellom 500 og 800 ansatte i oljeserviceselskapet MHWirth i Kristiansand kan miste jobben. Aker-sjef Øyvind Eriksen opplyste dette på en industrikonferanse mandag, melder NRK.

MHWirth er eid av investeringsselskapet Akastor, der Aker har en eierandel på nesten 35 prosent. Selskapet har allerede vært gjennom en kuttrunde i år, da 100 fast ansatte og 200 konsulenter måtte gå.

Usikkerhet om hvem som mister jobben

Foreløpig tror vi at dette vil ramme mellom 500-800 fast ansatte og innleide i MHWirth globalt dersom markedet ikke bedrer seg i løpet av 2016. Fordelingen av kapasitetsjusteringen mellom land og lokasjoner er ikke klart på dette tidspunkt, skriver administrerende direktør i MHWirth, Roy A. Dyrseth, til Fædrelandsvennen.

  • Les også: Si ja til dårligere betalt
  • Avhengig av nye kontrakter

    Totalt har 1.000 ansatte i MHWirth måttet gå globalt. Selskapet har 1.520 ansatte i Norge, de fleste i Kristiansand.

    Dersom vi ikke får inn nye større kontrakter de neste tolv månedene, så blir det dessverre nødvendig med ytterligere nedbemanning, skriver Dyrseth i en epost til Fædrelandsvennen.

    Vil ikke bekrefte antall

    Tillitsvalgt i MHWirth, Jannicke Sommer-Ekelund, sier til NRK at hun ikke vil kommentere saken før alle som skal informeres er informert, og vil heller ikke bekrefte tallene.

Powered by Labrador CMS