Arkivfoto.
Arkivfoto.

Aker BP bidro med én milliard i skatt

- Om noen lurte på om skattepakken funket, så kan vi svare ettertrykkelig at det gjorde den.

Publisert

Aker BP la i dag frem resultatene for årets tredje kvartal. I den forbindelse arrangerte oljeselskapet et kort pressewebinar der konsernsjef Karl Johnny Hersvik trakk frem at ting så bra ut fremover.

Hersvik trakk frem at de har en god operasjonell «performance», at de utelukkende fokuserte på å være et ledende rendyrket oljeselskap og at de ser potensiale for å doble produksjonen med break-even kostnader med en oljepris under 30 dollar fatet.

Her får de midlertidige skatteendringene mye skryt for at det kan bli mulig.

Politikerne tok kloke grep som skaper nærmest en rolig øy i en verden der resten av verden virker preget av desperasjon

Karl Johnny Hersvik

- Om noen lurte på om skattepakken funket, så kan vi svare ettertrykkelig at det gjorde den. Politikerne tok kloke grep som skaper nærmest en rolig øy i en verden der resten av verden virker preget av desperasjon, sier Hersvik.

Han mener at Aker BP er heldige og kommer ekstra godt ut fordi de har en stor prosjektportefølje med mange prosjekter som har lave breakeven nivåer.

Totalt hadde Aker BP en omsetning på 684 millioner dollar i årets tredje kvartal, og de fremhever at resultatet har løftet seg takket være høyere olje- og gasspriser. Driftsresultatet endte på 242 millioner dollar, og resultatet etter skatt på 80 millioner dollar.

Aker BP har en regnskapsført skatteregning på 111 millioner dollar. Det tilsvarer omtrent én milliard kroner i skatt.

Her kan du laste ned og lese kvartalsrapporten.

Powered by Labrador CMS