Aker BP betalte 2,1 milliarder i skatt

Publisert

Aker BP har i dag lagt frem tallene for årets første kvartal, og de viser et godt kvartal. Resultatet etter skatt endte på 161 millioner dollar, og det var mer enn dobbelt så mye som i fjor.

En titt i kvartalsrapporten viser at Aker BP 264 millioner dollar i skatt i årets første kvartal. Med dagens dollarkurs tilsvarer det 2,1 milliarder norske kroner, og det utgjør 62 prosent av kvartalsresultatet til Aker BP.

For å sette det i perspektiv, så tilsvarer det mer enn hele beløpet som staten bruker på Riksantikvaren (677 millioner), Arbeidstilsynet (675 millioner) og Nasjonalbiblioteket (629 millioner) i løpet av et helt år.

I første kvartal i fjor betalte Aker BP 158 millioner dollar i skatt, og det tilsvarte omtrent 1,3 milliarder norske kroner.

Aker BP er heller ikke alene om å betale mye skatt. Grovt sett bidrar oljeselskapene med omtrent halvparten av all selskapsskatten som betales av bedrifter i Norge.

Det er likevel et stykke igjen opp til Statoils nivå. Som enerWE rapporterte tidligere i år, har Statoil allerede betalt 23,3 milliarder kroner i selskapsskatt.

Les også:

Powered by Labrador CMS