Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Produksjonsrekord og milliardoverskudd i Aker BP

Leverte et overskudd på 1,6 milliarder kroner i årets andre kvartal.

Publisert

Etter at første kvartal endte med milliardunderskudd, har vinden snudd for Aker BP i andre kvartal.

I kvartalsrapporten for andre kvartal kommer det frem at selskapet hadde en omsetning på 590 millioner dollar, rundt 5,6 milliarder kroner og endte med et resultat etter skatt på 170 millioner dollar, tilsvarende 1,6 milliarder kroner.

Det er en klar forbedring sammenlignet med et underskudd på 335 millioner dollar i årets første kvartal, som med dagens kurs tilsvarer rundt 3,3 milliarder kroner.

Produksjonseffektiviteten var høy og ble ikke nevneverdig påvirket av covid-19, og de myndighetsbestemte kuttene i oljeproduksjonen ble motvirket av høy regularitet, samt økt kapasitet ved Johan Sverdrup, heter det i en børsmelding fra selskapet. Videre skriver selskapet at de vil opprettholde produksjonen på dagens nivå.

Aker BP opplyser at selskapet etter at Stortinget vedtok midlertidige endringer i petroleumsskatteloven, har overlevert plan for utbygging og drift av Hod, og at samlede investeringer i prosjektet er anslått til rundt 5,7 milliarder kroner.

Videre har Aker BP og Equinor inngått en prinsippavtale om kommersielle vilkår for en koordinert utbygging av NOAKA-området. Selskapene har startet forberedelsene til innlevering av planer for utbygging og drift i 2022.

Selskapet betalte i mai måned et kvartalsvis utbytte på 70,8 millioner dollar, som tilsvarer 2,03 kroner per aksje. Aker BP-styret har besluttet å utbetale et tilsvarende utbytte i august 2020, og å videreføre dette for årets gjenværende kvartaler.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS