Aker BP saksøkes av 231 ansatte

– Når selskapet prøver ta fra deg ansatterettigheter, så er du nødt til å reagere.

Publisert

231 ansatte i Aker BP går til gruppesøksmål av selskapet etter at selskapet har varslet at individuelle avtaler om sluttvederlag skal avvikles.

Aker BP ble til i 2016 da Det norske, der Aker ASA var største eier, og BPs norske avdeling fusjonerte. De ansatte ble den gang garantert at de skulle få beholde individuelle avtaler om sluttvederlag dersom de i fremtiden ville bli overtallige.

Det er denne avtalen ledelsen i Aker BP nå har sagt skal avvikles.

– Når selskapet prøver ta fra deg ansatterettigheter, så er du nødt til å reagere, sier klubbleder i Aker BP Ingard Haugeberg, til Frifagbevegelse.

– Dette er et grovt avtalebrudd, og jeg støtter våre medlemmer 100 prosent i denne saken, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i en pressemelding.

Sluttpakkene varierer fra seks til 24 månedslønninger, avhengig av hvor lenge man hadde vært ansatt før fusjonen.

– For oss BP-ansatte som ble med til det nye og mye større Aker BP, var dette et særdeles viktig sikkerhetsnett hvis vi skulle bli sendt på dør av den nye arbeidsgiveren. Avtalen gjelder ved fremtidig overtallighet. Punktum, sier Haugeberg.

– Vi vil gjennomgå en eventuell stevning og ta stilling til hvordan vi skal svare på den. Siden det er en rettslig prosess, ønsker vi ikke å prosedere den i pressen, sier pressetalsmann Ole-Johan Faret i Aker BP til E24.

Han sier at 60 prosent av de ansatte i Aker BP nå har fått en ordning med betraktelig bedre vilkår enn før, og at det har kommet positive reaksjoner fra dem det gjelder.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS