Karl Johnny Hersvik (Adm. Dir. i Det Norske)
Karl Johnny Hersvik (Adm. Dir. i Det Norske)

Optimisme i Det norske, tross svakere resultater

Publisert

Det norske oljeselskap melder om reduserte inntekter og svakere resultater i andre kvartal i år, men ser likevel lyst på framtida.

Det norske oljeselskap fikk et driftsresultat i andre kvartal i år på 74,3 millioner dollar, drøyt 600 millioner kroner etter dagens dollarkurs. Det er 32 millioner dollar lavere enn i samme kvartal i fjor, og innebærer at selskapet har hatt en resultatsvekkelse på rundt 30 prosent fra andre kvartal i fjor til samme periode i år.

Driftsinntektene falt fra snaut 322 millioner dollar i andre kvartal i fjor, til 255 millioner dollar i år.

– Andre kvartal har sammen med stabile, trygge og effektive operasjoner, vært preget av høy aktivitet innenfor forretningsutvikling. Med avtalen om å fusjonere med BP Norge, samt tildelingen av tre lisenser i 23. konsesjonsrunde, beveger vi oss mot målet om å bli et ledende uavhengig offshore lete- og produksjonsselskap, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik

Resultat før skatt endte på drøyt 45 millioner dollar, 378 millioner kroner etter dagens kurs, ned fra 63 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

Når skatten er betalt, står det igjen et resultat på 6 millioner dollar, rundt 50 millioner kroner, ned fra 7 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

Nøkkeltall for Det norske oljeselskaps resultat for andre kvartal 2016. Tall for andre kvartal 2015 i parentes.

  • Driftsinntekter: 255,7 millioner dollar (321,9 millioner dollar)
  • Driftsresultat: 74,3 millioner dollar (106,3 millioner dollar)
  • Resultat før skatt: 45,3 millioner dollar (63,2 millioner dollar)
Powered by Labrador CMS