Ole Johan Faret i Aker BP.
Ole Johan Faret i Aker BP.

- Har satt et stort apparat i sving

Aker BP tar sine forholdsregler for å håndtere koronakrisen.

Publisert

Hos Aker BP forteller pressetalsperson Ole Johan Faret at de følger utviklingen av korona-viruset tett.

- Vi har satt et stort apparat i sving for å håndtere situasjonen. Vi innfører de restriksjoner og tiltak som er nødvendig for å opprettholde sikker drift og ivareta våre ansattes og kontraktørers sikkerhet og arbeidsmiljø på en best mulig måte og vi følger rådene gitt av nasjonale folkehelsemyndigheter, sier han til enerWE.

Tiltakene inkluderer det som kan redusere smittespredning slik at ansattes helse kan ivaretas og dermed unngå overbelastning av helsevesenet.

- Vi har etablert retningslinjer og restriksjoner på land og offshore som er i tråd med FHIs anbefalinger med hensyn til forebyggende tiltak og karantenebestemmelser, sier han.

Og nevner reiserestriksjoner, at det ikke avholdes samlinger, møter eller kurs og at landansatte som ikke må være fysisk på kontorlokasjon for å utføre sine arbeidsoppgaver, har hjemmekontor.

- Vi har flere tiltak offshore inkludert testutstyr på alle våre offshoreinstallasjoner, sier han.

Vi har redusert eller utsatt aktiviteter som ikke er forretningskritiske eller som påvirker driften direkte.

Ole Johan Faret

- Hvilke konsekvenser har koronaviruset fått for dere så langt?

- Det har ikke hatt direkte negative konsekvenser på aktivitetsnivå knyttet til drift/produksjon, leteaktivitet eller prosjektgjennomføring så langt. Vi har redusert eller utsatt aktiviteter som ikke er forretningskritiske eller som påvirker driften direkte. Situasjonen endres fra dag til dag, og vi følger situasjonen tett, sier han til enerWE.

Bransjen samarbeider

Faret forklarer at det er et stort apparat i sving i konsernet.

- Vi har daglige møter på ulike nivå i organisasjonen. Det er etablert planer for å sikre rask respons og håndtering av en rekke mulige hendelser/scenarier onshore og offshore. Vi forbereder oss på tiltakende smittespredning – både dag for dag og konsekvenser på sikt som også vil påvirke våre aktiviteter, forteller han.

Vi forbereder oss på tiltakende smittespredning.

Ole Johan Faret

I den krevende situasjonen opplever Aker BP at de er en samlet petroleumsbransje som står sammen.

- Vi jobber tett i bransjen gjennom Norsk olje og gass og direkte med sentrale operatører og kontraktører. Det er godt samarbeid og stor vilje til å dele på tvers i bransjen, avslutter han.

Powered by Labrador CMS