Frode Alfheim er leder i LO-forbundet Industri Energi.
Frode Alfheim er leder i LO-forbundet Industri Energi.

Industri Energi om Aker BP:
- Grovt avtalebrudd

231 Aker BP-ansatte varsler gruppesøksmål mot egen arbeidsgiver.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra LO-forbundet Industri Energi, varsler de søksmål mot konsernet Aker BP på vegne av 231 ansatte i konsernet.

Bakgrunnen for saken er - ifølge Industri Energi - at da Aker kjøpte opp BP Norge i 2016, ble de ansatte garantert at de skulle få beholde individuelle avtaler om sluttvederlag dersom de en gang i fremtiden ville bli overtallige. Gjennom skriftlige, individuelle avtaler fikk de ansatte beholde ordningen med en forhåndsavtalt økonomisk kompensasjon, hvis han eller hun ble offer for nedbemanning.

I pressemeldingen heter det at ledelsen i Aker BP nå skal ha sagt at avtalen skal avvikles.

Dermed går 231 ansatte i Aker BP til gruppesøksmål mot egen arbeidsgiver for å beholde retten til den nevnte økonomiske kompensasjonen ved nedbemanninger.

- Dette er et grovt avtalebrudd og jeg støtter våre medlemmer 100 prosent i denne saken, sier forbundsleder i Industri Energi Frode Alfheim i meldingen.

De 231 ansatte er alle LO-organiserte, og arbeider ved selskapets installasjoner på sokkelen samt alle selskapets kontorer og lokasjoner på land.

Klubbleder Ingard Haugeberg i Aker BP sier i meldingen at de ikke finner seg i å miste rettigheter.

- Vårt ønske er å fortsette å gå på jobb. Men hvis ledelsen vil bytte oss, ut finner vi oss ikke i at de fjerner våre opparbeidede rettigheter med et pennestrøk. For oss BP-ansatte som ble med til det nye og mye større Aker BP, var dette et særdeles viktig sikkerhetsnett hvis vi skulle bli sendt på dør av den nye arbeidsgiveren. Avtalen gjelder ved fremtidig overtallighet. Punktum, sier Haugeberg i meldingen.

Advokat (H) Eyvind Mossige i Industri Energi vil føre saken og det er ventet at andre forbund vil knytte seg til gruppesøksmålet.