Sterkeste kvartalsøkning siden 2006 for Aker

Publisert

Aker hadde et resultat før skatt på 300 millioner kroner i årets andre kvartal, 34 millioner lavere enn i samme kvartal i fjor. Samtidig gir fusjon den største verdiøkningen siden 2006.

Aker skriver i sin kvartalsrapport at nettoverdien har økt med 29 prosent i perioden, til 24,7 milliarder kroner i andre kvartal i år.

I juni kunngjorde Det norske oljeselskap at de kjøper opp BP Norge og skaper et nytt oljeselskap, Aker BP. Fusjonen mellom selskapene, hvor Aker ASA er største eier, har ført til en stor verdiøkning for Aker og Kjell Inge Røkke, som er største eier i Aker gjennom holdingselskapet TRG Holding.

– Det er den sterkeste kvartalsøkningen siden 2006. Fusjonen med Det norske står alene for 4 milliarder kroner av verdiveksten på 5,8 milliarder kroner. Det er en påminnelse om vekstpotensialet i olje- og gassektoren, sier administrerende direktør Øyvind Eriksen.

Kvartalsrapporten viser et kraftig omsetningsfall. Samlede inntekter i konsernet falt fra 14,8 milliarder kroner i andre kvartal i fjor til 11,7 milliarder kroner i samme kvartal i år.

Powered by Labrador CMS