Aker + Baker = Sant

Publisert

Aker Solutions' aksje klatrer.

Aker Solutions har inngått en allianse med den amerikanske oljeservicegiganten Baker Hughes om å utvikle undersjøisk produksjonsteknologi.

Nyheten ble godt mottatt på Oslo Børs tirsdag ettermiddag. Aker Solutions' aksje hadde klatret nesten 5 prosent 20 minutter etter at børsmeldingen kom.

Gjennom partnerskapet med Texas-baserte Baker Hughes håper Aker Solutions å utvikle brønntjenester med redusert risiko og bedret effektivitet i undersjøiske utbygginger.

Målet er å gå sammen og utvikle teknologi for å lage undervannsproduksjonssystemer som i større grad vil øke utvinningen fra subseafelt, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions til Dagens Næringsliv.

Samarbeidet vil praktisk skje gjennom et delt kontor i Houston i Texas, hvor Aker Solutions allerede er til stede. Det norske selskapet, hvor Kjell Inge Røkke er største aksjonær, leverer produkter og tjenester til olje- og gassindustrien. Selskapet har 28.000 ansatte i 30 land. Baker Hughes er i samme bransje og har dobbelt så mange ansatte i 80 land.

©NTB