Kristian Røkke
Kristian Røkke

Kristian Røkke blir Akastor-sjef

Published

Sier opp 585 som første arbeidsoppgave.

Kristian Røkke, Kjell Inge Røkkes sønn, blir konsernsjef i oljeserviceselskapet Akastor, det melder selskapet i dag.

Kristian Røkke tiltrer i stillingen i Akastor ASA 10. august 2015, og selskapet har i dag meldt at første oppgave på agendaen blir å si opp 500 ansatte.

Gedigen nedbemanning

Ved utgangen av andre kvartal i år hadde selskapet 6.585 ansatte, men Akastor venter at antallet ansatte i selskapet vil være omtrent 6.000 ved utgangen av 2015. Disse tallene er hentet i selskapets kvartalsrapport. Dette betyr at Røkkes sønn må gjennomføre en gedigen nedbemanning på 585 personer som første arbeidsoppgave.

Kvartalsrapporten oppgir tilpasning til kostnadsbasen til dagens marked som årsak til oppsigelsene.

Gleder seg til toppsjef-stilling

Kristian Røkke virker mindre bekymret over arbeidsoppgaven som venter, og melder at han gleder seg til å tre inn i stillingen.

Det er en ære å lede Akastor inn i fremtiden, og jeg ser frem til å utnytte selskapets potensiale til det fulle fremover.

Årslønnen er satt til 3,5 millioner kroner. Managerordningen i selskapet gjør at han kan få et variabelt lønnstillegg, som vil utgjøre to tredjedeler av lønnen, i aksjer eller kontanter. Kristian Røkke er for tiden styreleder i Aker Philadelphia Shipyard ASA (AKPS), en ledende amerikansk kommersielt skipsverft, og har tidligere vært konsernsjef i AKPS.

Styreformann i Akastor og Aker-konsernsjef Øyvind Eriksen mener Kristian Røkke er et godt valg.

Kristians erfaring, kompetanse og oppnådde resultater vil utgjøre en unik kjerne i Akastor.

Fakta om Akastor

Akastor ble skilt fjor vår skilt ut fra Aker Solutions som et rent oljeserviceselskap. Røkke erstatter Frank O. Reite, som har leder Akastor siden Aker Solutions-delingen. Reite starter som finansdirektør i Aker ASA og er foreslått som styreleder i Akastor. Øyvind Eriksen trapper ned til ordnært styremedlem, mens Kjell Inge Røkke avslutter sitt verv i styret.