300 mister jobben i MHWirth

Publisert

– Etter sterk vekst gjennom ti år var MHWirth rigget for en kapasitet som langt overgikk etterspørselen i 2014.

Det Akastor-eide oljeserviceselskapet MHWirth kutter ytterligere 300 stillinger, melder Fædrelandsvennen. De ansatte ble informert på et allmøte mandag.

– Grunnet den fortsatt utfordrende markedssituasjonen har MHWirth i dag kunngjort ytterligere reduksjon av bemanningen. For organisasjonen i Norge vil dette bety at ca. 300 fast ansatte får innkalling til drøftelsesmøte i løpet av februar, skriver MHWirth i en pressemelding som ble sendt ut like etter klokken 15.00 mandag.

Hele landet

Det er ennå ikke avklart hvor stor andel av kuttene som vil tas i Kristiansand. MHWirth har også kontorer i Oslo, Horten og Stavanger.

Oljeserviceselskapet, som utvikler og leverer offshore boreutstyr, har i løpet av 2015 vært gjennom tre nedbemanningsrunder, i tillegg til en runde med permitteringer, skriver Fædrelandsvennen.

Akastor ble sommeren 2014 skilt ut fra Aker Solutions. De største eierne er Aker, Kjell Inge Røkkes børsnoterte investeringsselskap, og staten ved Næringsdepartementet.

  • Nå blir det tydeligere krav til kurs
  • Vil måtte gjøre ytterligere kutt

    Administrerende direktør Kristian Monsen Røkke i Akastor sa i nyttårshelgen til Dagens Næringsliv at han fryktet det kunne bli nødvendig å kutte ytterligere i datterselskapet MHWirth.

    – Etter sterk vekst gjennom ti år var MHWirth rigget for en kapasitet som langt overgikk etterspørselen i 2014. Nå er vi i ferd med å redusere bemanningen med 40 prosent, men fortsetter det slik det ser ut nå, vil vi måtte gjøre ytterligere kutt. Det må vi være ærlige på, sa Røkke.

Powered by Labrador CMS