helikopterhelo
helikopterhelo

Industri Energi skeptiske til Airbus etter Turøy-ulykken

Publisert

Fagrforeningen mener Airbus sine utspill skaper frykt.

– Airbus har håndtert situasjonen på en svært beklagelig måte. De har rettet pekefingeren mot alle andre enn seg selv, mens nye funn går i retning av forhold som kan knyttes til produsenten. Vår tillit til Airbus er nå lik null, skriver foreningens helikopterekspert Henrik Solvorn Fjeldsbø i en pressemelding.

– Det har vært en utidig innblanding i havarikommisjonens arbeid og Airbus sine utspill skaper frykt, sier Fjeldsbø til Stavanger Aftenblad.

Det europeiske luftfartstilsynet EASA la torsdag ned forbud for alle Airbus-helikoptre av typen 332L2 og EC 225 LP inntil det er gjennomført inspeksjon og utskifting av flere komponenter knyttet til innfestingen av rotoren til hovedgirboksen.

– Det er riktig beslutning å sette også SAR-maskinene på bakken, men samtidig krever vi at operatørselskapene finner tilfredsstillende løsninger som ivaretar områdeberedskapen på sokkelen, skriver Fjeldsbø.

13 personer omkom i helikopterulykken ved Turøy nordvest for Sotra i Hordaland 29. april. Helikopteret var av typen Airbus Helicopters H225 Super Puma, som inntil i fjor var kjent som Eurocopter EC225.

Powered by Labrador CMS