Nå mister pilotene jobben

Publisert

Oppsigelser i CHC og nedleggelse av ruter.

19 piloter har fått oppsigelsesbrev fra CHC Helikopter Service. Firmaet sier at helikoptertrafikken er betydelig redusert på grunn av oljenedgangen.

Brevene ble sendt i utgangen av juli, etter en prosess som har pågått fra våren av. Vi så allerede i fjor høst at trafikken begynte å gå ned. Situasjonen har vært krevende, forteller daglig leder Arne Roland i CHC til Stavanger Aftenblad.

Han bekrefter videre at dette er den første oppsigelsesrunden i helikopterselskapet siden oljenedgangen begynte i fjor og sier at det sannsynligvis vil komme flere nedbemanningsrunder utover høsten.

CHC Helikopter Service AS har i dag 190 piloter totalt i Norge. I fjor hadde de et resultat etter skatt på minus 26,3 millioner kroner.

Fra 25. oktober legger også Lufthansa ned sine tre daglige avganger mellom Stavanger og Frankfurt.

Nedleggelsen kommer etter at det ble klart at Air France kutter sine ruter fra Stavanger til Paris i høst, skriver Stavanger Aftenblad.

Det er overraskende og sterkt beklagelig for Rogaland. Dette skyldes at for mye oljetrafikk har falt vekk. Nå slutter både Air France og Lufthansa å fly fra Sola. Det vil bli et savn, sier flyekspert Jan-Petter Helgesen, som tidligere har vært journalist i Stavanger Aftenblad, til avisen.

Ruten Stavanger-Frankfurt har eksistert siden juni 2003, da Lufthansa startet flygingene med to daglige avganger i hver retning.