Foto. Chul Christian Aamodt, enerWE
Foto. Chul Christian Aamodt, enerWE

Milliardkontrakt til Aibel

– Med denne tildelingen opprettholder vi vår posisjon som en foretrukket partner i havvind-segmentet

Publisert Sist oppdatert

Aibel og Keppel FELS skal bygge en plattform til et tysk havvindprosjekt. Aibels andel av kontrakten er verdt minst 2,5 milliarder kroner.

Kontrakten er tildelt et konsortium bestående av Aibel og Keppel FELS av nettoperatøren TenneT. Den omfatter en plattform for høyspent likestrømsoverføring (HVDC) og en landbasert omformerstasjon til systemet DolWin5 på tysk sokkel i Nordsjøen.

Aibels oppgave innenfor konsortiet er prosjektering, ingeniørtjenester og innkjøp, mens Keppel FELS' verft i Singapore skal bygge omformerplattformen, opplyser Aibel. Etter transport fra Singapore til Haugesund vil Aibel ha ansvar for å installere konverteringsutstyr levert av ABB, i tillegg til ferdigstilling, transport og installering av plattformen på feltet.

– Med denne tildelingen opprettholder vi vår posisjon som en foretrukket partner i havvind-segmentet og styrker vår rolle som leverandør til det europeiske fornybar energi-markedet, sier konsernsjef Mads Andersen i Aibel.

Den eksakte verdien av kontrakten er ikke kjent, men den er av «betydelig størrelse», en betegnelse Aibel bruker når verdien for selskapet er over 2,5 milliarder kroner.

Ifølge TenneT åpner DolWin5 et nytt kapittel innen systemet for nettilkobling offshore.

– For første gang vil vi realisere en direkte kobling mellom vindturbinene og TenneTs offshoreplattform, uten noen mellomstasjoner, sier selskapets driftssjef Tim Meyerjürgen.

Planlagt levering er tredje kvartal 2024.

Powered by Labrador CMS