Statoil oppgraderer lagerskip for godt over en milliard kroner

Publisert

Statoil forteller i en pressemelding at de på vegne av partnerne i Njord-lisensen tildeler Aibel en kontrakt for oppgraderingen av lagerskipet Njord Bravo i Norskehavet. Den har en verdi på ca 1.3 milliarder kroner.

- Vi er glade for at vi i dag kan tildele Aibel dette oppdraget. Aibel har flere gode leveranser bak seg og har vist at de har både kompetanse og evne til å håndtere denne type komplekse prosjekter, sier direktør for prosjektutvikling Torger Rød i Statoil.

Lagerskipet klargjøres nå for videre drift av Njord og Hyme samt tilknytning av Bauge og Fenja som er to nye feltutbygginger i Norskehavet.

Jobben innebærer betydelig opprustning og vedlikehold av skipet. I tillegg skal det installeres utstyr ombord for å redusere utslipp til luft ved hjelp av et VOC anlegg. Aibel vil starte arbeidet umiddelbart og lagerskipet er ventet å ankomme verftet i Haugesund i begynnelsen av juli 2018. På topp vil prosjektet engasjere rundt 600 medarbeidere.

Njord Bravo skal etter planen leveres ferdig årsskiftet 2019/2020.

Njord-feltet ble satt i produksjon i 1997. Både plattformen og lagerskipet settes nå i stand for å kunne gjenbrukes i nye tjue år.

Oppstart på feltet er planlagt høsten 2020.

Powered by Labrador CMS