Sverdrups strømforsyning smalt i gang

Publisert

Byggingen av omformerstasjonen på Haugesneset har begynt.

Torsdag gikk startssmellet for byggingen av omformerstasjonen som skal gi strøm til Johan Sverdrup, opplyser Aibel. Ordfører i Tysvær, Sigmund Lier fikk skyte en av sprengladningene på anleggstomta.

Høsten 2018

Det vil være høy aktivitet på Haugesneset de neste årene. Aibel bygger omformerstasjonen på oppdrag for Statoil, som skal konvertere vekselstrøm til likestrøm før energien sendes ut til plattformene på Johan Sverdrup-feltet. Prosjektet, som Aibel utfører i samarbeid med underleverandører Norconsult og Veidekke, skal pågå til høsten 2018.

- Dette er et viktig prosjekt for å få landstrøm på Sverdrup-feltet. Vi er i gang med arbeidet på Haugsneset og ser fram til å jobbe tett sammen med våre samarbeidspartnere og underleverandører, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal til enerWE.

  • Statoil vil skvise ut alt de kan av Oseberg - investerer nye 8,2 milliarder kroner
  • Pumpestasjon, vei og kabler

    I tillegg til omformerstasjonen, har Aibel også ansvar for å bygge en pumpestasjon, anlegge 700 meter vei og legge cirka fire kilometer med kabler fra tilkoblingspunktet på Kårstø til stasjonene på Haugsneset. Planlagt byggestart på selve omformerstasjonen er mars 2016.

    Prosjektet blir styrt fra Aibels kontor i Oslo. Det vil på det meste engasjere rundt 150 medarbeidere.

    (Klikk for forstørret bilde. Foto: Ole K. Halvorsen/Aibel)

Powered by Labrador CMS