Statoil deler ut kontrakter til totalt 1,6 milliarder

Publisert

Oseberg Vestflanken 2, Johan Sverdrup og Gina Krog.

Nederlandske Hereema Fabrication Group er tildelt kontrakt for design, innkjøp og bygging av den ubemannede brønnhodeplattformen på Oseberg Vestflanken 2.

Statoil kunngjorde onsdag fire tildelinger på vegne av partnerskapene på Oseberg Vestflanken 2, Johan Sverdrup og Gina Krog, til en samlet verdi av 1,6 milliarder kroner. Den største av dem, verdt 800 millioner kroner, gikk til Hereema Fabrication Group (HFG), mens de tre andre gikk til selskaper i Norge: Technip Norge AS, Ocean Installer og Aibel.

Statoils mediekontakt for teknologi, prosjekter og boring, Ola Anders Skauby, vil ikke kommentere om norske selskaper la inn anbud på den største kontrakten:

– Som alltid når vi har anbudskonkurranser, ser vi på en rekke kriterier, både kommersielle og tekniske, og gjør en totalvurdering på den bakgrunnen, slik også her, sier han til NTB.

Det nederlandske firmaet skal stå for design, innkjøp og bygging av en ubemannet brønnhodeplattform, et nytt konsept på norsk sokkel, men en godt utprøvd løsning blant annet på dansk og nederlandsk sokkel.

Powered by Labrador CMS