Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

GIEK-garanti bidro til at Aibel fikk ny milliardkontrakt

– Vi jobber med flere saker innenfor havvind og håper slik å hjelpe norske aktører til å oppnå kontrakter som bidrar til omstilling.

Publisert

Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) spilte en avgjørende rolle da Aibel sikret seg milliardkontrakt i Nordsjøen.

GIEK bidro nemlig med en garanti på 550 millioner kroner da den tyske nettoperatøren TenneT tildelte et kontrakten til et konsortium bestående av Aibel og Keppel FELS.

Aibels andel av kontrakten er verdt minst 2,5 milliarder kroner.

Kontrakten omfatter en plattform for høyspent likestrømsoverføring (HVDC) og en landbasert omformerstasjon til systemet DolWin5 på tysk sokkel i Nordsjøen.

– Finansiell risikohåndtering er avgjørende for denne typen prosjekter. At GIEK stiller opp gir betydelig støtte til norsk industrinæring i et tøft europeisk marked. Vi ser fram til videre vekst og godt samarbeid, sier administrerende direktør Mads Andersen i Aibel.

Administrerende direktør Wenche Nistad i GIEK sier at når instituttet utvider bankenes kapasitet, gir det en raskere omstilling av norsk næringsliv til det grønne skiftet.

– Vi jobber med flere saker innenfor havvind og håper slik å hjelpe norske aktører til å oppnå kontrakter som bidrar til omstilling. GIEK er stolt over å bidra til finansieringen av utstyr til produksjon av fornybar energi, sier Nistad.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS