Slik leverte de Prosjekt Perfekt

Publisert

Gullfaks-prosjekt ferdigstilt før frist og uten budsjettsmell.

Ingen satt på gjerdet i Haugesunds-prosjektet, som brukte de enkleste metoder for et vellykket resultat. Gullfaks B går inn i historien som et meget vellykket boreoppgraderingsprosjekt for Aibel.

Ingen tid på ekstraoppgaver

Prosjektleder i Aibel, Frode Johan Saltvedt, forteller at de fra første stund var enige med Statoil om å være tro mot prosjektets ramme, og ikke bruke tid på ekstraoppgaver.

–  Godt samarbeid med både Statoil og vår samarbeidspartner RDS gjorde at vi var forent om målet og dro lasset sammen i stedet for å utfordre hverandre. Vi var veldig bevisste på å gi hverandre raske tilbakemeldinger, slik at vi ikke ble sittende og vente på for eksempel tekniske eller kommersielle avklaringer, forteller prosjektleder Saltvedt.

I tillegg mener han at godt HMS-arbeid har skapt effektivitet i hverdagen - ved å jobbe trygt og riktig unngikk de uønskede hendelser som ville forsinket arbeidet.

 • Se også: Sverdrups siste storkontrakt på strømforsyning tildelt Aibel
 • Godt arbeidsmiljø, sikkerhet og ansvar for hverandre

  Ved å tenke sikkerhet og være obs på hva en selv kan gjøre for å trygge arbeidsplassen for andre, skapes et godt arbeidsmiljø – som igjen gir grunnlag for økt effektivitet, mener prosjektlederen.

  – Vårt mål har vært at prosjektmedarbeiderne skal være observante og passe på hverandre. Å hente inn observasjoner handler om å forebygge uønskede hendelser, ta vare på hverandre og skape en god arbeidsplass, har vært nøkkelen, sier han.

  • Les også: 60 prosent mener regjeringen skaper utrygghet i arbeidslivet
  • Videomøter, felles teambuilding og besøk

   Prosjektet var et samarbeid mellom Aibel, RDS og Statoil. Aibel og RDS har hatt felles ansvar for å levere god kvalitet i prosjektet, noe som sikrer et godt eierskap hos alle er som involvert.

   – Gjennom felles teambuilding, felles videomøter og besøk hos hverandre har vi lagt grunnlaget for et godt samarbeid hvor vi hele tiden har hjulpet hverandre til å bli bedre, sier Saltvedt, som også understreker betydningen av et godt samarbeidsklima med kunden.

   Han beskriver samarbeidet med Statoil som meget bra, og at  de opplevde at de fikk gehør for sine synspunkt. 

   En viktig referanse

   – Å levere gode resultater i alle prosjekter er det som står på toppen av vår agenda hver dag. Når vi leverer et prosjekt som dette, er det helt klart en meget viktig referanse for å kunne vinne nye prosjekter, sier kommunikasjonsdirektør, Bjørg Sandal.

Powered by Labrador CMS