Dvalin-kontrakter tildelt Aker Solutions og Aibel

Publisert

Aker Solutions har vunnet to kontrakter verdt minst 900 millioner kroner fra DEA Norge. Kontraktene gjelder levering av undervanns produksjonssystemer og vedlikehold og tjenester på Dvalin.

De første leveransene vil skje i første halvdel av 2018. Verdien på kontrakten vil bli bokført i fjerde kvartal, skriver NTB.

Gassfeltet Dvalin som ble oppdaget i 2010, skal bygges ut fram mot 2020 og vil kreve investeringer på 10,2 milliarder kroner. Dvalin er det største nye utbyggingsprosjektet på norsk sokkel i år.

 • Klikk her for å diskutere saken i Facebookgruppen for oljebransjen.
 • I tillegg er Aibel tildelt ombyggingsjobben for å kunne ta imot Dvalin-produksjonen å Heidrun-plattformen. Prosjektet skal styres fra Aibels kontor i Oslo, der prosjekteringsarbeidet starter umiddelbart. Selve byggearbeidet vil bli utført på selskapets verft i Haugesund. På det meste vil prosjektet kreve en bemanning på cirka 700 personer.

  – Omkring 70 % av kontraktene som tildeles i forbindelse med Dvalin vil lande hos norske leverandører, kunne Olje- og energiminister Tord Lien og Hans-Hermann Andreae, administrerende direktør i DEA Norge fortelle til enerWE under overleveringen av PUD.

  Se videointervju med Hans-Hermann Andreae og Tord Lien (Olje- og energiminister) fra overlevering av PUD for Dvalin.

  – Dette viser at norsk leverandørindustri i en krevende tid er konkurransedyktige og at de bidrar til å gjøre norsk sokkel konkurransedyktig, sier Tord Lien.

  – Dvalin-utbyggingen er viktig for DEA og lisenspartnerne, og vi ser fram til et godt samarbeid med leverandørene fram til produksjonsstart i 2020, sier Andreae.

  Feltet ligger i blokkene 6507/7/9 og 6507/8 rundt 15 kilometer nordvest for Heidrun-feltet og 290 kilometer fra land (Nyhamna). De utvinnbare reservene i Dvalin er omlag 18,2 milliarder Sm3 gass. De samlede investeringene for Dvalinprosjektet er 10,26 mrd. kroner i konstante 2016-kroner, inkludert arbeidet på Heidrun-plattformen.

  Rettighetshaverne i lisensen er DEA Norge (40 %), Edison (20 %), Maersk (20 %) og OMV (20 %). Utbyggingen forutsetter at planene godkjennes av norske myndigheter.

  Foto: Fra overlevering av PUD for Dvalin.

Powered by Labrador CMS